I haust er det tre ulike siderar som står og godgjer seg i boden min.
Fonnelandsider 2021
I år som i fjor har Yngve Fonneland Bu levert kvalitetsråsaft frå Hardanger.
Nøkkelinfo:
25 liter
85% Aroma og 15% Bramley
11g Nottingham High Performance Ale Yeast (Saccharomyces Cerevisiae)
OG: 1,060
Det heile var sett ut i boden, der temperaturen er maks 10-12 grader no i den mørke årstida.
Ved tapping var SG nærare 1,00, noko som gav ein alkoholstyrke på godt og vel 7%.
Reinholtsen Ice
I år fekk eg levert 9 liter epleråsaft frå min gode ven og kollega Karen K. Reinholtsen. Eplene var henta frå hennar sommarstad i Skånevik, og safta vart levert i frossen tilstand. Den første safta som tinte var konsentrert og med intens eplesmak. Etter at 20% av safta var tint, sette denne til gjæring i boden.
Nøkkelinfo:
1,8 liter
Hageeple frå Skånevik
11g Nottingham High Performance Ale Yeast (Saccharomyces Cerevisiae)
OG: 1,080
Reinholtsen Light
Det resterande vart også tilsett gjær, med mål om ein lettare sidervariant.
Nøkkelinfo:
7,2 liter
Hageeple frå Skånevik
5 g SafCider AB-1 gjær
OG: 1,060
Både Reinholtsen Ice og Reinholtsen Light utvikla eddiksmak, så ingen av dei prosjekta var vellukka.