Mørkt øl med innslag av chili.
15 liter:
3 kg spraymalt lys
260 g Roasted Barley
200 g Chocolate malt
200 g Crystal 100 EBC
24 g Polaris 19,3 % 60 min
30 g Cascade 5 min
3 stk. vanlege (cayenne) chili oppkutta og utblanda i vodka (for desinfeksjon) i gjæringskaret etter stormgjæring.
Gjær: US-05
IBU: 60
Alkoholstyrke ca. 7 %
25 liter:
4 kg spraymalt lys
450 g roasted barley 1450 EBC
350 g chocolate malt 1175 EBC
350 g caramunich 90 EBC
44 g polaris 21,9 % 60 min
20 g citra 13,5 % 5 min
Gjær: US-05
OG: 1, 060
FG: 1,020
Alkoholstyrke: 5,2 %
5 stk chili vart kutta i bitar på 2 cm, kokt i 10 minutt, stavmiksa og deretter tilsett gjæringskaret etter stormgjæring.