Mørkt øl med innslag av chili.

15 liter:

3 kg spraymalt lys

260 g Roasted Barley

200 g Chocolate malt

200 g Crystal 100 EBC

24 g Polaris 19,3 % 60 min

30 g Cascade 5 min

3 stk. vanlege (cayenne) chili oppkutta og utblanda i vodka (for desinfeksjon) i gjæringskaret etter stormgjæring.

Gjær: US-05

IBU: 60

Alkoholstyrke ca. 7 %

 

25 liter:

4 kg spraymalt lys

450 g roasted barley 1450 EBC

350 g chocolate malt 1175 EBC

350 g caramunich 90 EBC

44 g polaris  21,9 % 60 min

20 g citra 13,5 % 5 min

Gjær: US-05

OG: 1, 060

FG: 1,020

Alkoholstyrke: 5,2 %

5 stk chili vart kutta i bitar på 2 cm, kokt i 10 minutt, stavmiksa og deretter tilsett gjæringskaret etter stormgjæring.

Categories: Oppskrifter