Oppskrifta mi er basert på denne frå godt.no ved Kristoffer Kaayne Kaalsaas, men eg har tilsett meir smak i form av chili og salt.

4 porsjonar

4 stykker nakkekotelettar

Chilikrydder

4 – 5 fedd kvitløk, knuste

1 stk gul løk, delt i fire båtar

2 dl Coca-Cola, eller annan cola med sukker

2 dl appelsinjuice

2 ts salt

1 stk laurbærblad

1 stk lime, safta

0.5 ts pepper

2 ts oregano

2 ts spisskummen

Kjøp gjerne nakkekotelettar utan bein. Om du kjøper med bein, er det gunstig å vaska kotelettane godt før dei går i gryta. Det fjerner eventuelle lause beinrestar. Gni deretter kotelettane godt inn med chilikrydder. Hyv alle ingrediensane i ei eldfast panne med lok, og la denne stå i steikeomnen ved 120 grader celcius i 5-6 timar. Løft kjøtet ut ifrå gryta, dra det ifrå kvarande med gaffel og fordel det utover eit bakepapir. Pass på å fjerna alle beinbitar. Hell over litt av væska ifrå panna. Plasser kjøtet tilbake i omnen på høg varme, gjerne grill, i nokre minutt. Server med det vanlege tacotilbehøret, gjerne maisstuing, tomatsalsa, guacamole og frijoles refritos.